T e r a s e

T e r a s e

Samo najboljše je dovolj dobro za Terase. Izbrano in ročno obrano grozdje posebnih, s soncem obsijanih terasastih leg Vipavske doline, je osnova za linijo vin Terase. V vinih prefinjenega okusa, ki več kot 12 mesecev zorijo v lesenih hrastovih sodih, se zrcali vipavski terroir. Posebna tehnologija zagotavlja, da vina ohranjajo vse bogastvo sort in hkrati odražajo vpliv lege, na kateri je grozdje dozorelo. Zrela, strukturno bogata, a elegantna vina prepričajo še najbolj zahtevne ljubitelje vin. 

T e r a s e P i n e l a

Okus Pinele je živahen, bogat, mineralen, z dolgim pookusom.

Vonj: Je močno sestavljen, spominja na cvetove akacije in posušene lupine citrusov.

Okus: Živahen, bogat, mineralen, z dolgim pookusom.

Kombinacija s hrano: Pinela je lepo Komplementarna z raznimi hladnimi predjedmi, picami in testeninami.

Sorta: 100 % Pinela

Temperatura: 15-18 °C

T e r a s e Z e l e n

Pravi, intenziven avtohtoni vipavski Zelen.
 


Vonj: 
Je intenziven, prepletajo se zaznave suhega sadja, v ospredju prevladujejo sladke začimbe in sledovi posušene kamilice.

Okus: Srednje bogat, lepo sestavljen in mineralen.

Kombinacija s hrano: Zelen je dober spremljevalec enolončnic, rib, testenin in zelenjave na žaru.

Sorta: 100 % Zelen

Temperatura: 15-18 °C

T e r a s e M a l v a z i j a

Vonj: Močan. Čutijo se limonina skorja,akacija, zeleni mandelj. Nekaj not suhega jabolka in cimeta.

Okus: Poln in poudarjen. Nekaj kisline ohranja živahnost in saden karakter. V zaključku nas spremlja dolga, sortno značilna aroma.

Kombinacija s hrano: Malvazijo močnega karakterja lahko ponudimo k širokemu naboru belega mesa, tudi k bolj mastnim pečenim ribam. Poda se k testeninam ali solati s hobotnico in morskimi sadeži.

Sorta: 100 % Malvazija

Temperatura: 15-18 °C

 

T e r a s e S a u v i g n o n B l a n c

 

VonjLimeta in pasijonka. Tudi sveže seno in pokošena trava. Karamela in vanilija.

Okus: Aromatičen, bolj svež, srednjega telesa. Je dolg in poudarjen, razvije se značilna sortna aroma – bezeg, pasijonka, citrusi.

Kombinacija s hrano: Tradicionalno se kombinira z mehkimi ali kozjimi siri. Sovpada tudi s perutnino, rdečimi ribami, raki. Poda se tudi k jedem začinjenim s peteršiljem, baziliko, mento, timijanom.

Sorta: 100 % Sauvignon Blanc

Temperatura: 15-18 °C

T e r a s e C h a r d o n n a y

 
Vonj: Zrel ananas, pečena jabolka, maslo. Suha limonina skorja v odtenku.

Okus: Mehak, kremaste teksture, z močno aromo. Nežna kislost vino ohranja živahno. Prvi občutek je sladkoben, poln. Spremlja ga dolga sadna aroma. Je chardonnay, ki nase opominja dolgo časa.

Kombinacija s hrano: Svetujemo k belemu mesu ali močni ribi v spremljavi kremastih omak. Poda se k mesu na žaru z več maščobe.

Sorta: 100 % Chardonnay

Temperatura: 15-18 °C

T e r a s e R e b u l a

Vonj: Intenziven vonj sušenih marelic, zrelega tropskega sadja, predvsem ananasa, papaje in mandljev. Sledovi rumenih sliv, posušene skorje limone in mediteranskih začimb.

Okus: Suh, mineralen, z lepo prisotnimi tanini, ki dajejo prijeten, a rahel zaključek.

Kombinacija s hrano: Popolna za jedi na osnovi rib. Poda se h kozicam na žaru in jedem na osnovi belega mesa. Primerna za k jedem s pršutom in dimljenim izdelkom.

Sorta: 100 % Rebula

Temperatura: 15-18 °C

T e r a s e P i n o t G r i s

 

Vonj: Sveža marelica, kutina, suhi mandlji.

Okus: Mehek in kremast prvi vtis, z nekaj živahne kislosti. Močen, lepo zaokrožen. Vseskozi nas spremlja prijetna aroma marelic in mandljev.

Kombinacija s hrano: Lepo sovpada s škampi, rdečimi ribami, morskimi solatami in hobotnico. Poda se tudi k teletini, jagnjetini in ustrezno začinjeni perutnini.

Sorta: 100 % Sivi Pinot

Temperatura: 15-18 °C

 

T e r a s e M e r l o t

Vonj: Intenziven vonj po kavi, dimu in črnih češnjah.

Okus: Bogat, pikanten okus z močnim karakterjem, krepkega telesa, višjih kislin.

Kombinacija s hrano: Merlot se lepo kombinira z divjačino, ovčetino, govejimi steaki ali karpačem. Je vino primerno za kombinacijo k jedem z močno dušo.

Sorta: 100 % Merlot

Temperatura: 15-18 °C